неділя, 15 листопада 2020 р.

 

І знову - дистанційне навчання! 

З метою попередження захворюваності на COVID-19 з 09.11 по 20.11 наш навчальний заклад перейшов на дистанційне навчання. Стрес від такого переходу вже не такий великий, як в березні, але знову і батькам, і дітям, і педагогам приходиться перебудовувати свою роботу, змінювати звичний графік, знову опановувати нові технології та сервіси.
    Як у період тривог і напруження заспокоїти своїх дітей, а також зробити так, щоб удома вони не закинули навчання, не втратили мотивацію і водночас не відчували себе як під тягарем? Про це розповідь дитячого та сімейного психолога Світлани Ройз. Вона надає корисні рекомендації, як організувати навчання вдома з учями різного віку: початкової, середньої та старшої шкільної ланки.
    Докладніше про це можна прочитати за посиланням...читати тут...  
    
    Також дуже важливим в організації дистанційного навчання дитини є питання МОТИВАЦІЇ. Велику частину часу онлайн-учень проводить в самостійному освоєнні матеріалу. Для цього необхідні концентрація уваги, наполегливість, бажання вчитися.
    У дистанційному навчанні багато видів традиційної мотивації працюють не так ефективно, як в традиційній школі. Але деякі, навпаки, набувають особливого значення. Ось на них і слід спиратися батькам і педагогам.  
    Як же мотивувати дитину до самостійної роботи і навчання? Про це далі в статті "Мотивація в дистанційному навчанні"...  

    В організації навчання дитини вдома можуть стати в пригоді рекомендації від практичного психолога читати далі.... 
    Питання режиму дня при дистанційному навчанні розглядаються в статті електронного журналу "Заступник директора школи" читати далі....

Успіхів всім та навчання із задоволенням!

Немає коментарів:

Дописати коментар